Trufle

Jest to bardzo prosty deser. W zależności jak go podamy, z wiórkami, cukrem pudrem czy gorzkim kakao staje się niejednokrotnie wykwintną pralinką 🙂

Trufle
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 5 opakowań herbatników
  2. 1 kostka masła 82%
  3. 2-3 łyżki kakao
  4. 3-4 łyżki cukru pudru
  5. olejek rumowy
Do obtoczenia
  1. wiórki kokosowe, cukier puder, kakao
Wykonanie
  1. Herbatniki zmielić maszynką do mięsa (u mnie thermomix).
  2. Dodać miękkie masło, kakao, cukier puder, olejek.
  3. Wymieszać tak, aby składniki się połączyły.
  4. Formować kulki i obtaczać w wiórkach, cukrze pudrze lub kakao.
  5. Podawać schłodzone
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *