Szarlotka sypana

Jest to na prawd臋 dziwny przepis je艣li chodzi o wykonanie. Szarlotka w smaku bardzo lekka i chrupi膮ca. U mnie znika b艂yskawicznie 馃檪

Szarlotka sypana
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 1 szkl. kaszy manny
  2. 1 szkl. m膮ki
  3. 1 szkl. cukru
  4. 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
  5. 1 艂y偶eczka cynamonu
  6. 1,5 kg jab艂ek
  7. 1 kostka mas艂a
Wykonanie
  1. Kasz臋, m膮k臋, cukier i proszek wymiesza膰 w misce.
  2. Jab艂ka obra膰, wydr膮偶y膰 gniazda nasienne, pokroi膰 w cienkie plasterki i posypa膰 cynamonem.
  3. Blaszk臋 wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia.
  4. Na dno wysypa膰 po艂ow臋 sk艂adnik贸w suchych.
  5. Nast臋pnie wy艂o偶y膰 jab艂ka i posypa膰 pozosta艂膮 mieszank膮 suchych sk艂adnik贸w.
  6. Na wierzch uk艂ada膰 wi贸rki mas艂a, tak aby przykry艂y ca艂o艣膰.
  7. Piec na z艂oto oko艂o 1h w temp. 180 stopni.
Notes
  1. U mnie tradycyjnie podaj臋 z lodami 艣mietankowymi lub waniliowymi 馃檪
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *