Pasztet z soczewicy

Na piątek i nie tylko polecam pyszny pasztet z soczewicy 🙂

Pasztet z soczewicy
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 1 duży seler
  2. 3 duże marchewki
  3. 3 pietruszki
  4. 1 duża cebula
  5. 1 szklanka ugotowanej soczewicy (czerwonej lub zielonej)
  6. 1 szklanka bułki tartej
  7. 0,5 szklanki oleju
  8. 6 jajek
  9. przyprawy (u mnie: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, gałka muszkatołowa, odrobina płatków chilli)
Przygotowanie
  1. Warzywa utrzeć na tarce o grubych oczkach, udusić w pół szklanki bulionu warzywnego, ostudzić.
  2. W osobnym garnku przygotować soczewicę (gotować w osolonej wodzie do miękkości), również ostudzić, po czym połączyć wszystkie składniki. Następnie dodać bułkę, jajka, olej i przyprawy
  3. Przełożyć do foremki/foremek i piec w temperaturze 200 C ok 1 godzinę - aż się zarumieni. Smacznego
Notatki
  1. Najlepiej smakuje z chrzanem 🙂
GotujeSie.pl http://gotujesie.pl/
2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.