Kotlety z płatków owsianych

Jeśli szukacie ciekawej alternatywy dla mięsnych potraw, to te kotlety będą idealne 🙂

Kotlety z płatków owsianych
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
  2. 1 cebula
  3. 2 jajka
  4. 50 g tartego żółtego sera
  5. 1/2 szkl. mąki
  6. sól, pieprz
  7. bułka tarta do panierowania
  8. olej do smażenia
  9. 1/2 szkl. bułki tartej
Wykonanie
  1. Płatki zalać litrem wrzątku.
  2. Podgrzewać, aż się rozkleją, a masa zgęstnieje.
  3. Ostudzić.
  4. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju i dodać do płatków.
  5. Do masy dodać jajka, mąkę i starty ser.
  6. Doprawić do smaku.
  7. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na złoto.
  8. Masa jest dość klejąca, jeśli będziecie mieli trudność z formowaniem kotletów to możecie dodać więcej mąki. Moim patentem jest jednak używanie rękawiczek, moczenie rąk i jakoś się udaje :-).
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *