Klops świąteczny

Przekąska banalna w wykonaniu. Klops z tego przepisu jest idealny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam 🙂

Klops świąteczny
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 1 i 1/2 kg mielonej łopatki
  2. 2 jajka
  3. 1 czerstwa kajzerka + mleko do namoczenia
  4. 3-4 jajka ugotowane na twardo
  5. 1 średnia cebula
  6. 1 łyżka oleju
  7. majeranek
  8. słodka papryka
  9. tymianek
  10. 1-2 łyżki musztardy
  11. sól, pieprz
Wykonanie
  1. Mięso włożyć do miski, dodać jajka i przyprawić solą, pieprzem i ziołami.
  2. Odcisnąć namoczoną bułkę i dodać do mięsa.
  3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju, dodać do mięsa.
  4. Mięso dobrze wyrobić, dodać 1 łyżkę musztardy i podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą i większą.
  5. Większą część wyłożyć do keksówki, na środku ułożyć wzdłuż ugotowane jajka.
  6. Przykryć pozostałym mięsem.
  7. Wierzch posmarować 1 łyżką musztardy.
  8. Klops piec 1 h w temp. 170 stopni.
  9. Jeśli się nie zrumieni, podpiec jeszcze 15 -20 minut.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *