Gofry

Z tego przepisu piekę 6-8 gofrów. Jest to więc nie duża porcja. W życiu przerobiłam już mnóstwo przepisów na gofry i ten jak dla mnie jest idealny. Chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku. Polecam 🙂

Gofry
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 200 ml mleka
  2. 40 ml wody
  3. 30 ml oleju
  4. 150 g mąki
  5. 30 g cukru
  6. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. 1 cukier waniliowy
  8. 1 jajko
Wykonanie
  1. Wszystkie składniki umieszczam w misce i miksuje na wysokich obrotach około 1 minuty.
  2. Ciasto ma mieć konsystencję niezbyt gęstej śmietany.
  3. Piekę na złoto.
  4. Podaję z cukrem pudrem, nutellą lub owocami
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *