Ciasteczka owsiane

Jest to prosty przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem tego co lubicie najbardziej. Idealne jako drugie śniadanie lub przekąska 🙂

Ciasteczka owsiane
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 2 szkl. płatków owsianych
  2. 1/2 szkl. cukru (lub mniej jeśli wolicie mniej słodkie)
  3. 1/2 szkl. mąki
  4. 1/2 kostki roztopionego masła
  5. szczypta soli
  6. 2 jajka
  7. 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
  8. 1 łyżka miodu
  9. ulubione bakalie (użyłam orzechów włoskich, orzechów laskowych, migdałów, rodzynek, pestek dyni, pestek słonecznika, sezamu, siemienia lnianego, suszonych śliwek - po ok 2 łyżki każdych).
Wykonanie
  1. Mieszam wszystkie składniki w dość dużej misce drewnianą łyżką.
  2. Formuję kulki wielkości ciut większej od orzecha włoskiego, lekko spłaszczam i układam na blaszce.
  3. Mogą się słabo lepić, wówczas pomaga zwilżenie dłoni zimną wodą.
  4. Piekę na złoto w temp. ok 170 stopnie.
  5. Trzeba pilnować, bo lubią się przypalać.
GotujeSie.pl http://gotujesie.pl/
1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.